© 2023 Foodyny.

Piacra járni nemcsak kellemes kikapcsolódás, hanem igazán gazdaságos is. Ráadásul, garantáltan nem pakoljuk tele a kosarunkat mindenféle fölösleges termékkel, így érezhetően kevesebbet költünk. Legutóbb 2000 forintból vásároltunk, most elhatároztuk, hogy még kevesebből, 1500 forintból próbáljuk meg kihozni a maximumot.

piac15001

Elsőként körbesétáltunk, hogy felmérjük a terepet és az árakat. Nagyon hamar rájöttünk, hogy lencsét biztosan fogunk venni, ugyanis az egyik eladónál 600 forint volt kilója. Tudjuk, hogy mennyire kiadós, így 25 deka elég lehet belőle egy főzelékre, de akár 10 dekából is szuper étel készíthető. Nem lehetett nem észrevenni, hogy a gyönyörű, piros kápia paprika kilója csak 199 forint. Te jó ég! Az egyik hipermarketben ugyanezt 899 forintért adják!

piac15002

A csirkeszárny gyönyörű, és láthatóan friss, a zöldséges és gyümölcsös standokon pedig 399 forintos paradicsomok, hatalmas póréhagymák és óriási datolyaszilvák sorakoztak. Persze, egyiket sem akartuk otthagyni, de miért is kellett volna, amikor mindent megvehettünk ennyi pénzből. Nem hiszi el? Mutatjuk részletesen, hogy mire mennyit költöttünk.

piac15003

- picit több mint 1 kiló csirkeszárny - 555 forint
- 25 deka lencse - 150 forint
- 1 nagy póréhagyma - 300 forint
- 3 db kápia paprika - 55 forint
- 1 hatalmas datolyaszilva - 200 forint
- fél kiló paradicsom: 200 forint

piac1500 nyito

Ez összesen 1460 forint. És hogy mi mindent készítünk majd belőle? Az biztos, hogy lesz lencsepástétom, datolyaszilvás pohárkrém, és póréhagymás spagetti. Már csak a csirkeszárnyat kell okosan összepárosítanunk a kápia paprikával, hogy kimaxoljuk a mai piacozásunk eredményét.
Hamarosan érkezünk a receptekkel is!

Kapcsolódó cikkünk: Berobbantak a tökök a piacokra

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.