A Foodyny és az Édes Kettes 9 részes karácsonyi sorozata Liptai Claudiával és Pataki "DonGelato" Ádámmal. A sok személyes történeten keresztül, kicsit jobban megismerhetjük őket, mint házaspár, a sütemények készítése közben pedig számtalan trükköt és praktikát is tanulhatnak a nézők. Tudsz bejglit sütni? És hókiflit? Gyümölcskenyeret, almáspitét, gesztenyetortát, mini fánkot, pogácsát, zserbót? A csokoládéhab megy? Tőlünk mindezt megtanulhatod, és még jól is szórakozhatsz közben. Tarts velünk!
A Hókifli
Hozzávalók:
500 g liszt
250 g margarin
1 db tojássárgája
100 g cukor
100 g tejföl
50 g szilvalekvár
100 g porcukor
2 csomag vaníliás porcukor
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, jól összegyúrjuk. 2 mm- vastagságúra kinyújtjuk és kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. A tészta szélét megkenjük vékonyan a tojással. A körök egyik felére kanalazzuk a lekvárt, a másik felét ráhatjuk. Villával lenyomkodjuk.
190 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. Miután megsült még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.