© 2022 Foodyny.

Március 21-én, a Költészet Világnapján fizetőeszközzé válik a vers számos hazai vendéglátóhelyen. A Fizess Verssel elnevezésű nemzetközi kezdeményezésnek köszönhetően a kávéfogyasztás költsége ezen a napon egy szalvétára vetett költeménnyel kiváltható.

kavevers

Egy vers feltöltődést, iránymutatást, kikapcsolódást nyújthat, főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk. 2019. március 21-én, csütörtökön, a Költészet Világnapján a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi valutává válik, így a vendégek a kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel "fizethetik ki" a kampányhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban.

Takács Péter, a Julius Meinl magyarországi ügyvezetője úgy fogalmazott: a kezdeményezés célja, hogy minél több ember számára eljuttassák azt az üzenetet, hogy vannak dolgok, amelyek pénzben nem mérhetők.

kavevers2

– A Költészet Világnapján arra buzdítjuk a kávészerető közönséget partnereinkkel, hogy egy finom kávé mellett osszák meg velünk kedvenc idézetüket, vagy gondolataikat – tette hozzá.

Úgy tudjuk, a kezdeményezéshez eddig nyolcvan hazai kávézó és cukrászda csatlakozott. A Fizess Verssel kampányban való részvételt ezek a helyek ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik.

Kapcsolódó cikkünk: A magyar kávékirály nélkül ma nem lenne olasz eszpresszó

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.