© 2018 Foodyny.

A cukkini nem csak egy rendkívül egészséges zöldség, hanem azon szempontból is szinte egyedülálló, hogy teljes mértékben pazarlásmentesen felhasználható. Minden egyes része alkalmas ugyanis arra, hogy valami elképesztően finom ételt készítsünk belőle.

A cukkini virágát mártsuk ízlésünk szerint sós vagy édes palacsintatésztába és süssük ki forró olajban. Ha igazán ellenállhatatlan ételt akarunk belőle készíteni, töltsük meg zöldfűszeres ricottával, ezt követően vonjuk csak be a tésztamasszával.


cukkini2

A cukkinit magát megtölthetjük darált hússal és sütőben tökéletesre süthetjük, de készíthetünk belőle alternatív spagettit is, a gyerekek körében talán egyetlen népszerű formájában, rántva is megállja a helyét az asztalon. Kevesen tudják talán, de krémlevesnek is csodás alapanyag, fűszerezzük bátran, tálaláskor pedig készítsünk mellé sajtcsipszet is.

A cukkini magja méltatlanul kevés szerepet kap a konyhában, pedig mint minden tökfajtának, így ennek a zöldségnek a szemei is rendkívül egészségesek. A kisméretű salátacukkini nem, a tölteni való méretű darabok belsejéből kikapart magokból azonban remek sós rágcsát készíthetünk. Mossuk meg a szemeket alaposan, itassuk le róla a vizet, sózzuk, szórjunk rá egy kevés pirospaprikát. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, oszlassuk el egyenletesen és ötpercenként átforgatva süssük ropogósra!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.