Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)
Az ősz fantasztikus alapanyagokkal lát el bennünket, ezért érdemes a szezon nyújtotta zöldségeket és gyümölcsöket felhasználnunk ételeink készítéséhez.
A piacok már hetek óta megteltek körtékkel, javában dübörög a dió és a mandula szezonja is, ezeket az alapanyagokat pedig remekül tudjuk ötvözni akkor, ha egy kevés sajtot is teszünk hozzá. A végeredmény egy különleges sült körte.
Hozzávalók:
Egy marék diót és/vagy mandulát tegyünk mozsárba, és zúzzuk durvára. A körtéket vágjuk ketté, szedjük ki a magházukat, és töltsük meg morzsolt sajttal. Szórjuk meg a durvára tört olajos magvakkal és sütőben süssük nagyjából 15 percig. Melegen fogyasszuk!
Kapcsolódó cikkünk: Körtés palacsinta karamellizált banánnal