Annyira evidens, hogy már szinte eszünkbe sem jut feszegetni azt a tényt, miért használunk fakanalat a főzéshez. Azért, mert ennél nincs jobb.

Már őskorban is fával kevergették az ételt, bár akkor még csak egy közönséges botot alkalmaztak erre a célra. Az ókorban az egyiptomiak használták az első faragott fakanalat, és megjelenése után nagyon gyorsan elterjedt, mert egyszerű és az alapanyaga könnyen beszerezhető. Hiszen fából van!

A fa anyaga kemény, de ahhoz mégis elég puha, hogy ne sértsük fel az edényeinket vele. Előnyös tulajdonsága a műanyag eszközökhöz képest, hogy jól szigetel, ezáltal nem forrósodik fel a kezünkben, a hirtelen hőmérsékletváltozásra nem reagál. Ráadásul sokkal elegánsabb a műanyag társainál, és emlékeztet minket nagymamáinkra, akik a tűzhely mellett kavargatták a lekvárt.

Előfordulhat, hogy a főzés során elszíneződik. Ebben az esetben sózzuk és citromlével töröljük át, öblítsük, szárítsuk, és megszabadulhatunk az elszíneződéstől. Ha átveszi az étel szagát, a következőt tegyük: forraljunk vizet, öntsünk bele ecetet, és főzzük át a fakanalat. Ha hosszabb élettartamot szeretnénk kedvenc fakanalunknak, rendszeresen ápoljuk olajjal.

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha