Milyennek képzelné el egy privát séf, ételstylist, ételfotós karácsonyi készülődését? Ugye Ön is tizenkét fogásos vacsorát és nonstop sütés-főzést lát maga előtt? A valóság ennél sokkal megnyugtatóbb. Azt a szemléletet, amellyel Marton Adrienn készül az ünnepre, receptre kellene felírni mindenkinek, aki görcsösen készül a nagy karácsonyi menüsorra.
Hogyan készül a karácsonyra?
- Nyugalommal és békességgel. Annyira összeszedett vagyok már, hogy gyakorlatilag órára pontosan tudom, hogy mit és miképpen fogok készíteni. Ebben nem csak az játszik közre, hogy tapasztaltabban főzök, vagy előkészítettem már sok mindent. Nyolc éve van családom, harmincegy évesen jó pár karácsonyt megéltem már felnőttként is. Egyszerűen a kor előrehaladtával rájöttem arra, hogy nem akarok stresszelni. A héten már nem dolgoztam, így volt időm készülni a karácsonyra
Idén mi kerül az ünnepi asztalra?
- Egy boros gesztenye krémlevest főzök, aztán a férjem kérésére gyakorlatilag a legnehezebb ételt készítem, amit mostanában csináltam, vagyis Wellington bélszínt, valamint mézeskalácsot. És persze ott lesz az asztalon az elmaradhatatlan halászlé is.
Két gyönyörű kisfiuk van Edvinnel. Őket mennyire tudja bevonni a karácsonyi sütés-főzésbe?
- Teljesen. Az édesség jó kis motiváció a számukra, hogy besegítsenek. Ráadásul ezeknél nem is kell annyira precíznek lenni, lehet kenni, nyújtani, szaggatni, úgyhogy valóban élvezettel csinálhatják.
Mit kívánna magának karácsonyra vagy az újévre?
- Ugyanazt, ami ezt az évünket jellemezte. Hogy szeretetben, nyugalomban legyünk, és mindenkinek az érdekét szem előtt tartva éljünk.
ESZTER
Kapcsolódó cikkünk: Ez a három étel nem kerülhet a királynő tányérjára