A vendégváró asztal díszei lehetnek.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált keksz
  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg marcipán
  • 5 dkg narancslekvár
  • 1 narancs héja
  • narancsaroma

a díszítéshez:

  • tortabevonó
  • fehércsoki
  • színes cukrok

A tejszínt felmelegítem, belereszelem a marcipánt és a narancshéjat. Hozzáadom a kekszet, a porcukrot, a lekvárt és 5-6 csepp narancsaromát. Meg kell kóstolni, akkor jó, ha erős, intenzív narancs íz van a masszának.

Kis golyókat formálok belőle, és mélyhűtőbe teszem. Felolvasztom a tortabevonót és a fehércsokit. A jól megfagyott golyókat, megmártom a fehér vagy a feketecsokiban, és ellentétes színnel csíkozom vagy színes cukorral díszítem őket.

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.