A vendégváró asztal díszei lehetnek.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 0,5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg marcipán
- 5 dkg narancslekvár
- 1 narancs héja
- narancsaroma
a díszítéshez:
- tortabevonó
- fehércsoki
- színes cukrok
A tejszínt felmelegítem, belereszelem a marcipánt és a narancshéjat. Hozzáadom a kekszet, a porcukrot, a lekvárt és 5-6 csepp narancsaromát. Meg kell kóstolni, akkor jó, ha erős, intenzív narancs íz van a masszának.
Kis golyókat formálok belőle, és mélyhűtőbe teszem. Felolvasztom a tortabevonót és a fehércsokit. A jól megfagyott golyókat, megmártom a fehér vagy a feketecsokiban, és ellentétes színnel csíkozom vagy színes cukorral díszítem őket.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Szilveszteri vendégváró tippek