Répatortának az egyszerűségében rejlik a titka, de éppen ezért nagyszerű, hiszen szinte a végtelenségig lehet variálni az ízeket és hozzávalókat. Némi étcsokoládéval, dióval és illatos fűszerekkel dobtam fel az összhatást. Nem daráltam simára az alapanyagokat, éppen csak összetörtem, így a kész süteményben magukban is érvényesülnek a ropogós finomságok. Tökéletes édesség egy csésze meleg tea vagy kávé mellé, ebéd utánra.

Hozzávalók:

  • 2 nagy répa
  • 1 tábla darabolt étcsoki
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 6 ek liszt
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 tojás
  • 3 ek cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tk fahéj
  • 1 kis darab reszelt gyömbér
  • 1 kk szerencsendió

Mázhoz:

  • 1 doboz krémsajt
  • 2 ek porcukor
  • kis citromlé

Elkészítés:

A tojásokat felverem a cukorral és egy evőkanál vízzel egy nagy fokozatú robotgéppel. Amíg keveri, összevegyítem a száraz hozzávalókat, tehát mindent a vaj kivételével, majd a habos tojáskrémbe belekeverem a többi alapanyagot, részletekben, nehogy összetörjön a hab. A legvégén elkeverem az olvasztott vajjal is és 180 fokon 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm.

A tetejére pedig krémsajtos mázt kevertem ki, melyet meghintettem dióval. Egyszerű és nagyszerű.

repatorta2

Forrás: http://suticakes.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: Könnyű túrótorta

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.