Csupán halvány emlékeink vannak arról, hogy milyen mennyiségben fogyasztottunk húsgolyót az IKEA-korszak előtt, azt azonban biztosan tudjuk, hogy amióta a svéd bútoráruház megnyitotta kapuit, azóta rendszeres vendégek vagyunk az éttermében. A svéd húsgolyó utánozhatatlanul finom, persze barna mártással és áfonyalekvárral, ahogy ott kínálják. Az ikeás húsgolyók egyébként csak természetes összetevőket tartalmaznak, hús (84%) vöröshagyma, tojás, víz és egy csipetnyi só és bors hozzáadásával készülnek, úgyhogy jó szívvel ajánljuk mindenkinek.
Aki maga szeretné elkészíteni, annak csak arra kell figyelnie, hogy ne adjon hozzá tejben áztatott zsemlét, mert ha megteszi, akkor véletlenül fasírtot csinált…
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: A bakonyi húsgolyó titka