© 2018 Foodyny.

Újabb reggelit mutatok! Ugyan tele van gyümölccsel, de ennek ellenére ezt most inkább a kalóriadúsabb reggelik közzé sorolom, nem véletlenül. Valahogy úgy vagyok vele, hogy olykor reggelire lehet bűnözni, úgyis lemozogja az ember nap végére. Amerikai mintára sült palacsintákról van szó, amiben tettem egy kis körtét. Miért éppen körte? Mert az volt éppen itthon. 🙂 Isteni lett! Pofon egyszerű, csak egy bögre kell hozzá, amivel mindent ki tudunk mérni és már süthetjük is a palikat. A végén, a karamellizált banán flambírozásánál vigyázzunk, hogy a konyhánk lángra ne kapjon! 🙂


Hozzávalók

  • 1 bögre liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 bögre tej
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 egész körte
  • 2 db banán
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 löttyintésnyi rum
  • görög joghurt / vanília fagyi

A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Belereszelünk egy megtisztított körtét és elkeverjük. Közepesen forró serpenyőben szőlőmagolajon (vagy vajon) mindkét felüket aranybarnára sütjük.

Egy másik serpenyőben elkészítjük a feltétet. Cukrot karamellizálunk és ha már kellően bíbor színű, akkor hozzáadjuk a vajat és a banán szeleteket. Rummal flambírozzuk.

Egy kanál joghurtot vagy vanília fagyit el tudtam volna képzelni a tetejére. Sajnos, nekem egyik se volt otthon... Ti, ne kövessétek el ezt a hibát! 🙂

Megjegyzés: rummal való flambírozás opcionális. Talán, ha gyerekeknek készítjük, akkor hagyjuk ki, de azért rummal az igazi! Mivel ez egy fehérjében szerényebb étel, ezért sportolóként úgy szoktam készíteni, hogy teszek a lisztbe egy kanál fehérjeport. Ekkor csak arra kell figyelni, hogy amennyi fehérje port teszünk bele, annyival kevesebb lisztre lesz szükségünk (a bögre segít nekünk a pontos mérésben).

TÓTH MARCI

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.