Rengeteg retro édesség van, amit egy kis fantáziával feldobhatunk, és máris egy kicsit más, egy kicsit több lesz a megszokottól.

Nagyon szeretek ízeket kombinálni, de még messze sem vagyok olyan bátor, hogy például kakukkfüvet használjak egy-egy desszertnél. De ugye minden nagy utazás egy kis lépéssel kezdődik, szóval ezúttal rózsavizet adtam ehhez a kekszhez, ami nagyon jól passzolt a málnalekvárhoz és pillanatok alatt ki is ürült az otthoni sütisdoboz.

Rózsás málnás néró

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 tojás sárgája
2 kupaknyi rózsavíz
vaníliakivonat
25 dkg liszt
málnalekvár a töltéshez
5 dkg étcsokoládé

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben a robotgépet nem kapcsoljuk ki, folyamatosan keverjük. Beletesszük a vaníliát és a rózsavizet, legvégül a lisztet. A liszttel már nem keverjük sokáig, hogy omlós maradjon.

Nyomózsákba töltjük és 2 cm-es kis kupacokat nyomunk a sütőlapra. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog egy kicsit. 160 C-os előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és megtöltjük a málnalekvárral.  A csokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk a betöltött kekszekre.

Forrás: http://lelekkonyha.blogspot.hu/

Kapcsolódó cikkünk: Sós vagy édes? Mindkettő…

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha