A nagy befőzési időszak általában június közepén indul, ám a vártnál korábban érkezett nyárias idő miatt idén már május közepén nekiláthatunk az éléskamra feltöltésének. Érdemes ezért már most összeállítani az éves befőzési naptárat, így a munkák könnyebben tervezhetővé válnak. Lássuk, milyen lehetőségeink lesznek a következő hónapokban!

1. Május

A földi eper szezonja május második felétől nagyjából 3-4 hétig tart. Érdemes a piacon nagyon figyelni az árakat, mert a hőség miatt várhatóan hamar le is fog menni a szezon. Készíthetünk lekvárt, szörpöt, befőttet, sőt, még a mélyhűtőbe is elrakhatunk néhány zacskónyi epret, hogy a téli turmixaink készítéséhez legyen bogyós alapanyag is.

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha