A gyenesdiási Bringatanya nyerte el az év fagylaltja címet bazsalikomos málna kreációjával, melyet a fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta és édesapja álmodott meg. A különleges ízkombinációról és a fagyi fogadtatásáról beszélgettünk Renátával.
– Mi inspirálta a bazsalikomos málna fagylalt megalkotására?
– Azt már korábban tudtam, hogy mindenképpen a málnával szeretnék dolgozni, hiszen ez egy közkedvelt, frissítő íz. Biztos voltam azonban abban is, hogy a győzelemhez szükség van egy különlegesebb alapanyagra is. Édesapámmal hosszasan kísérleteztünk, elkészítettük a rozmaringos változatot is, amely, bár elképesztő ízű volt, mégis kissé megosztónak véltünk. Így maradtunk a bazsalikomos párosításnál.
– Érezte, hogy ez egy győztes fagylalt?
– Inkább azt mondanám, hogy bíztunk a sikerben. Öt fagylalttal neveztünk a versenyre, de az ember sosem tudhatja, hogy ami az ő szájízének megfelel, azt a nagyközönség is hasonlóan pozitívan fogadja-e. Abból tudtunk kiindulni, hogy a barátok, a kollégák és a család milyen véleménnyel van róla, és mivel bekerült a pultba, így a vendégeinktől is jöttek visszajelzések.
– Azzal, hogy megnyerték a címet, kreációjuk bekerülhet az ország vezető cukrászdáinak kínálatába is.
– Pontosan. Az eredmény kihirdetésének másnapján az ipartestület tagjai megkapták a receptúrát, így lehetőségük nyílik arra, hogy elkészítsék a bazsalikomos málnás fagylaltot. Reméljük, hogy minél több helyen kóstolhatják majd meg az érdeklődők. Nálunk pedig a hosszú hétvégén a további két díjnyertes fagylaltunk is bemutatkozhatott: nagy örömmel fogadták a vendégek az epres rebarbarás Philadelphia és az I love Szeged különdíjas gesztenye vörösboros áfonyával kreációt is.
– Melyik volt az abszolút kedvenc?
– Természetesen a bazsalikomos málna, ami a nagy melegben igazán frissítő, ugyanakkor izgalmas is.
ESZTER
Fotók: Bringatanya
Kapcsolódó cikkünk: Katus Attila: a fagyi segítheti a fogyást