Néhány nagyobb záport, zivatart követően a menta elképesztő mértékben be tud bokrosodni. Sőt, pillanatok alatt elkezd szaporodni, így aztán nem árt, ha időről időre alaposan visszavágva megzabolázzuk. A frissen leszedett leveleit pedig számos módon eltehetjük.

1. Szárítás

A menta tartósításának legegyszerűbb módja, ha csokorba kötjük, szellős, ám direkt naptól védett helyre akasztjuk, és kiszárítjuk. Ezt követően szedjük le a száráról a leveleit, és papírtasakban tároljuk felhasználásig.

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha