3. Pestóként

Fotó: Becky’s Best Bites

Szedjük le a menta leveleit a száráról, dobjuk be az aprítóba sózatlan, pucolt pisztácia és némi extraszűz olívaolaj kíséretében. Mehet rá egy pici citromlé is. Homogén állagúra pürésítjük, majd kisebb méretű üvegekbe adagoljuk. Mindegyik tetejére öntsünk egy kevés olajat, hogy légmentesen le tudjuk zárni, majd csavarjuk rá szorosan a tetőt. Mehet is a kamra polcára, ahol 3-4 hónapig simán eláll. Felhasználáskor pirítósra is kenhetjük, de spagettitésztára is tökéletes és különleges.

Kapcsolódó cikkünk: Ehető virágok: Erre használja a macskamenta virágait!

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha