Egy, a szívünkhöz nagyon közel álló halfajtát ünneplünk ma. Az Egyesült Államokban június 25-én tartják a harcsa ünnepét, de ki mondta, hogy mi itthon, Magyarországon ne köszönthetnék hasonló lelkesedéssel?

harcsa

Míg nálunk a harcsából többnyire isteni halászlé és paprikás készül túrós csuszával, addig az USA-ban a leggyakrabban fogyasztott halfajtát többnyire kukoricalisztes bundával vonják be, és forró olajban sütik ropogósra. A harcsa nem véletlenül rendkívül népszerű alapanyag a gasztronómiában, amellett, hogy ízletes és sokoldalúan felhasználható, kiváló D-vitamin forrás is.

Kapcsolódó cikkünk: Halászlé halbelsőséggel töltött raviolival

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha