Lélegzetelállítóan látványos és pofonegyszerű módon lehet joghurtos fagylaltot készíteni egyetlen trükk segítségével. Az interneten rohamosan terjedő megoldás nemcsak vizuálisan elképesztően megnyerő, de ízében is hozza, amit elvár az ember egy joghurtos hűsítőtől.
Egy fagyálló tálat béleljünk ki zsírpapírral, öntsünk bele édesítőszerrel vagy porcukorral elkevert, sűrű görög joghurtot, majd díszítsük kedvünk és ízlésünk szerint. Szépen helyezzünk el rajta friss eperszeleteket, áfonyadarabokat vagy málnát, szórjuk meg egy kevés ehető virággal, de mehet rá sütikiszúró formával formázott gyümölcs is. Sőt, ha roppanós textúrát szeretnénk, durvára aprított mandulával vagy pisztáciával is megszórhatjuk. Tegyük be a mélyhűtőbe, és várjuk meg, hogy megdermedjen. Miután elkészült, a zsírpapírt emeljük ki a formából, az elkészült jégkrémtáblánkat pedig törjük össze rusztikusan.
Fotó: Instagra, Veggirkings
Kapcsolódó cikkünk: Top 5 hely: Itt kaphatók a világ legjobb fagylaltjai