A Tasty nem véletlenül a világ legnépszerűbb internetes főzőcsatornája, hiszen számos rendkívül ötletes recept megtalálható rajta. Ilyen a szivárvány-pizza is, ami olyannyira megfogott minket, hogy elkészítettünk annak vegán változatát. Az eredmény pedig minden képzeletünket felülmúlta.
Íme a videó, ami miatt beizzítottuk a sütőnket:
A pizzatésztát az eredeti recept szerint készítettük, azzal a különbséggel, hogy gluténmentes instant élesztőt használtunk, a liszt pedig a sima fehérliszt helyett ezúttal hajdinaliszt volt. Amíg kelt a tésztánk, előkészítettük a friss zöldségeket: koktélparadicsomot, narancssárga kaliforniai paprikát, sárga paprikát, zöld salátát és padlizsánt kockáztunk fel. A pizzaszószhoz leforráztuk a paradicsomokat és aprítóban pürésítettük, majd lereszeltünk jókora adag növényi sajtot.
A pizzatésztát lisztezett deszkán kinyújtottuk, majd kiolajozott tepsibe fektettük. Megkentük a házi paradicsompürével, egyenletesen rászórtuk a sajtot, és elkezdtük díszíteni.
A szivárvány színeinek sorrendjében haladtunk, így elsőként a paradicsom, majd a kaliforniai paprika, utána a sima paprika került fel, végül jött egy sor zöld saláta és szintén egy sávnyi kockázott padlizsán.
Előmelegített sütőbe tettük, és nagyjából 12 perc alatt készre sütöttük.
Meglepő módon a tészta ízében a cékla egyáltalán nem intenzív, valószínűleg a növényi sajtnak és a paradicsomszósznak köszönhető, hogy mérsékelte az ízét, így az összhatás nagyon jó lett.
Kapcsolódó cikkünk: Gluténmentes, csokoládés zabkeksz rózsaszirmokkal