© 2018 Foodyny.

Az amerikaiak híresek arról, hogy fura dolgokat párosítanak össze étkezéskor. A Twitteren fiatalok egy jókora csoportja viszont egészen meghökkentő étel-ital kombinációt istenít: szerintük a kóla és a sósmogyoró maga a földi mennyország.

kolamogyoro

Állítólag a déli államokból terjedt el ez a felettébb furcsa gasztrotrend, amely egyes twitterfelhasználók szerint generációról generációra száll. "Ha nem kóstoltad még a kólában áztatott mogyorót, akkor még nem is éltél igazán" – vallja egyikük, aki gyakran fogyasztja ezt ebédre is, a fura étel titka pedig szerinte a sós és édes tökéletes harmóniájában rejlik. Másikuk szerint ez egy régi hagyomány, már az ő édesanyja is ezt iszogatta és falatozta.

Van olyan twitterfelhasználó is, aki szerint még a gazdasági válság idején indult el a kóla-mogyoró fogyasztásának szokása, amikor az emberek azt ettek és azt ittak, amihez éppen hozzájutottak. "A nagyapám azt mesélte, tovább tudott dolgozni, ha ezt fogyasztotta, mivel a kóla cukortartalma és a mogyoróban lévő fehérje feltöltötte energiával, ugyanakkor nagyon olcsó snacknek számított" – teszi hozzá Dr. Dion tweetelő.

Kapcsolódó cikkünk: A világ legundorítóbb ételei – újabb válogatás - 18 éven felülieknek!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.