© 2018 Foodyny.

Tökéletes uzsonnát készíthetünk minimális energiabefektetéssel akkor, ha sütőtököt sütünk. Két egyszerű alapanyag segítségével ráadásul még különlegessé is tehetjük.

sutotok1

Hozzávalók:

  • fél sütőtök
  • méz
  • mandula

A sütőtököt vágjuk ketté. Feltehetőleg az egész étel elkészítésének ez az egyik legnehezebb pontja: felér egy karizomedzéssel, mire az ember ketté tudja valahogy vágni a zöldséget. Ha pedig még a kés is megakad félúton, segítségül kell hívni egy kalapácsot is, vagy egy nálunk erősebb embert.

Ha a kezdeti kihívással meg tudunk küzdeni, már nyert ügyünk van.

Szeleteljük fel a sütőtököt kétujjnyi szeletekre, és sorakoztassuk bele egy kivajazott tepsibe. Locsoljuk meg egy kevés mézzel, szórjuk meg durvára tört mandulával vagy mogyoróval, és 180 fokon süssük puhára.

Fogyaszthatjuk forrón vagy hidegen is. Utóbbi esetben érdemes még egy kevés mézes görög joghurttal is meglocsolni, a tetejére pedig szórhatunk zabkorpát, chiamagot és zúzott mogyorót is, hogy egy teljes értékű, vega főételt kapjunk.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.