A Foodyny és az Édes Kettes 9 részes karácsonyi sorozata Liptai Claudiával és Pataki "DonGelato" Ádámmal. A sok személyes történeten keresztül, kicsit jobban megismerhetjük őket, mint házaspár, a sütemények készítése közben pedig számtalan trükköt és praktikát is tanulhatnak a nézők. Tudsz bejglit sütni? És hókiflit? Gyümölcskenyeret, almáspitét, gesztenyetortát, mini fánkot, pogácsát, zserbót? A csokoládéhab megy? Tőlünk mindezt megtanulhatod, és még jól is szórakozhatsz közben. Tarts velünk!
Gyümölcskenyér
4 db x 400g
Hozzávalók:
300 g Rama margarin
100 g porcukor
200 g tojássárgája
220 g tojásfehérje
200 g kristálycukor
300 g liszt
5 g sütőpor
100 g mazsola
100 g durvára darált dió
200 g kandírozott gyümölcs
1000 g étcsokoládé
100 g kakaóvaj
Elkészítés:
A margarint a porcukorral kihabosítjuk, folyamatos keverés mellett óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, majd belekeverjük a mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöket.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a sütőport elkeverjük a liszttel, és a dióval.
A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a margarinos tojássárgájás keverékbe, végül a sütőporos lisztet is belekeverjük.
400 grammonként, papír vagy fém sütőformába adagoljuk a masszát. Fém forma esetén a formát kiolajozzuk, majd kilisztezzük. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt a gyümölcskenyér, az olvasztott csokoládé és kakaóvaj keverékével áthúzzuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk kandírozott gyümölcsökkel, csokoládé díszekkel, olajos magvakkal.