A Foodyny és az Édes Kettes 9 részes karácsonyi sorozata Liptai Claudiával és Pataki "DonGelato" Ádámmal. A sok személyes történeten keresztül, kicsit jobban megismerhetjük őket, mint házaspár, a sütemények készítése közben pedig számtalan trükköt és praktikát is tanulhatnak a nézők. Tudsz bejglit sütni? És hókiflit? Gyümölcskenyeret, almáspitét, gesztenyetortát, mini fánkot, pogácsát, zserbót? A csokoládéhab megy? Tőlünk mindezt megtanulhatod, és még jól is szórakozhatsz közben. Tarts velünk!
Összetevők:
Tésztához
300 g liszt
200 g laktózmentes margarin
100 g porcukorcukor
1 csomag vaníliáscukor
A töltelékhez:
1 kg alma
150 g porcukor
1 db citrom
1 tk fahéj
Streusel:
70 g laktózmentes margarin
70 g liszt
65 g cukor
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, összegyúrjuk és a fóliába csomagolva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Meghámozzuk az almát, lereszeljük, és ráfacsarjuk a citromlevét, cukorral és fahéjjal ízesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Elősütjük. Sütés után egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül megszórjuk a streusel-lal. A 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.