© 2018 Foodyny.

Kevésbé ismert kávés ital az Espresso Romano, melynek története a legenda szerint a második világháború idejére nyúlik vissza. Úgy tudni, pocsék minőségű kávék voltak akkoriban kereskedelmi forgalomban, így a kávéházakban a rettenetes ízélményt egy kevés citromhéjjal kívánták ellensúlyozni.

Napjainkban elsősorban azok fogyasztják, akik számára túlságosan keserű a tiszta espresso, nem szeretnének azonban hozzá sem tejet, sem tejszínt adni.

Elkészítése semmiben sem tér el a hagyományos espresso-tól, tálaláskor kell csupán elhelyezni a csészében egy vékony citromhéj-spirált. A kicsapódó citrus illóolaj igazán különlegessé teszik a klasszikus feketét.

Kapcsolódó cikkünk: Öt ok, amiért érdemes burundi kávét kóstolni

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.