A Baileys Irish Cream a világ egyik legnépszerűbb likőrje, amely édeskés, tejes, kissé csokoládés íze miatt tökéletes harmóniába kerül a kávéval, melyet így önmagában, vagy jégkockákkal hűtve is fogyaszthatunk.
A The Daily Meal segítségével most összegyűjtöttünk 10 érdekességet, amelyet csak kevesen tudnak az alkoholos italról.
1. 1973-ban alapította egy David Gluckman nevű dél-afrikai férfi a vállalatot, amely rendkívül hamar a világ számos pontján kezdte el értékesíteni a Baileys-t.
2. Gluckman első verziója egy tejes whisky volt, ami borzalmasan rossz volt, így hozzáadtak némi cukrot és csokoládéport is.
3. Úgy tudni, a tökéletes receptúrát mindösszesen 45 perc alatt alkották meg.
4. Kezdetben, mivel a Baileys-nek nem volt gyártóüzeme, a címkén egy nem létező címet tüntettek fel származási helynek.
5. Bevezetésekor fókuszcsoportos tesztelésnek is alávetették. Az egyik női tesztelő azt mondta, olyan az ital íze, mint az egyik hasmenés elleni gyógyszeré.
6. Végül a fókuszcsoportos tesztelésen teljes mértékben megbukott a termék, később mégis hihetetlenül népszerű lett.
7. Egyes statisztikák szerint ez a világon a legnagyobb mennyiségben értékesített likőr.
8. Úgy tudni, minden olyan országban értékesítik, ahol nem tiltott az alkoholfogyasztás.
9. Évente 220 millió liter friss tejet használnak a Baileys-ben található krém előállítására. Ez elsődlegesen Írország keleti partján működő 1500 családi gazdaság 38 ezer fejőstehenétől származik.
10. A Baileys-ben használt whisky a krém természetes tartósítószereként működik, így felbontás után akár két évig is megőrzi élvezeti értékét.
Kapcsolódó cikkünk: Vanilla Latte - A legütősebb jegeskávé