© 2022 Foodyny.

Ahogy melegszik az idő, egyre több gasztronómiai fesztivál nyitja meg a kapuit az egész világon. Ebből Európa sem maradhat ki, és ahogy az előző években, idén is a legütősebb rendezvényekkel hívja fel magára a hedonisták figyelmét. Összegyűjtöttük a kontinens legjobb gasztronómiai fesztiváljait.

fesztival1

1. Aranykása-fesztivál, Skócia

A skótok klasszikus reggelije a zabkása, melyért annyira rajonganak, hogy egy egész fesztivál keretében ünneplik meg, hogy mindennap ebből az egyszerű ételből falatoznak. Természetesen nem maradhat el a zabkásafőző verseny sem, melyen az egyik alapszabály, hogy a versenyzőknek mindig az óramutató járásával megegyezően kell keverniük a zabkását.

2. Hagymapiac, Svájc

hagymafeszt

A svájci főváros eseménynaptárjában a legnagyobb tradicionális fesztivál az évente megrendezett Hagyma Piac, ahol a mintegy ötven tonnányi hagyma mellett ékszerek, népi játékok, kerámiák és textilek is beszerezhetők. Bern egész belvárosát átjárja a hagyma illata ezen a napon, mindenki bőszen kanalazza a hagymalevest, vagy éppen mártogatja különböző szószokba a sült hagymakarikáit. Az esemény fénypontja az igazán humoros délutáni konfettiháború, melyet senki sem tud megúszni színes papírfecnik nélkül a hajában.

3. Gesztenyefesztivál, Franciaország

Ardeche városa Franciaország legnagyobb gesztenyetermő területével rendelkezik, ahol hatvanként faj hozza bőséges termését. A helyiek csak kenyérfának nevezik a gesztenyefát, melynek termését levesekbe, pörköltnek, vagy süteménybe keverve használják fel. A késő ősszel rendezett Castagnades fesztiváljukon nemcsak frissen vásárolható gesztenye, hanem lisztté alakítva, sörként vagy magas alkoholtartalmú likőrként is.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Ugorjunk fejest a sörszezonba!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.