© 2022 Foodyny.

Cikksorozatunk korábbi részeiben Európa és a Távol-Kelet legmeghatározóbb gasztronómiai fesztiváljait mutattuk be, most pedig képzeletben repülőre ülünk, és meg sem állunk az Újvilágig, ahol Kanadán és az USA-n át egészen Dél-Amerikáig, jobbnál jobb gasztro rendezvények várják az érdeklődők százezreit.

fesztival3

1. Salon de Chocolat, Ecuador

Számos csokoládéfesztivál van a világon, de olyan, mint az ecuadori Salon de Chocolat, nincs még egy. Köztudott, hogy az ország termeli meg a világ minőségi csokoládékészletének javát, így nem meglepő, hogy a legfinomabb édességek is itt születnek meg. A lelkes helyiek már kora reggel nekilátnak a jobbnál jobb csokoládék kóstolásának, de egész nap hömpölygő tömeget szolgálnak ki a kézműves termékekkel. Az esemény csúcspontja a csokoládészobor-verseny, melynek díjazottjai értékes nyereményekben részesülnek.

2. Bacon Fesztivál, Kalifornia

baconfest

Fotó: trbimg

A kaliforniai Sacramento-ban rendezik meg minden évben a nagy szalonnafesztivált, amelyre a bacongyártókon túl a bárok, az éttermek, a sörfőzdék és az egyéb pincészetek is nagyon készülnek. Az utcán frissen sült szalonna mellé ugyanis elengedhetetlenek a kézműves sörök, de az igazi kuriózumnak a szalonnafagylalt, a szalonnasaláta és a szalonnás ramen számít.

3. Poutine fesztivál, Kanada

A poutine egy kevesek által ismert, klasszikus francia-kanadai étel, amely gyakorlatilag sajtos sült krumpli barna mártással. Az ország legnépszerűbb street foodja köré természetesen fesztivált is szerveznek Ottawában, ahol a hagyományos poutine mellett egzotikus változatokat is kóstolhatnak a résztvevők. Csak a koleszterinjük ne bánja...

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Ugorjunk fejest a sörszezonba!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.