© 2022 Foodyny.

Idén is a gasztronómia szerelmeseié lesz pünkösdkor a Millenáris. Május 17-20. között a Gurmet Fesztiválon bemutatkoznak Magyarország top éttermei, cukrászdái, borászatai.

A rendezvényen a gombóc és a kaviár a két téma, ami mellé ezúttal egy ital is társul, mégpedig a pezsgő. Ott lesznek a főváros Michelin-csillagos éttermei, a vidék legjobbjai, mi több, ezúttal számos, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik majd.

 

7650999664 ZZZZ4505

"Az idei év nemzetközi "headlinere" Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje". "A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda".

"A színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg egy új étterem nyitásán dolgozik" – tudtuk meg Nemes Richardtól valamint azt is, hogy Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

A tavalyihoz hasonló módon, lehetőség lesz a legjobb hazai konyhák és a vendég szártséfek által adott, exkluzív ebédekre, vacsorákra, workshopokra regisztrálni.

A fesztivál rajongóinak pedig érdemes lesz követnie a Foodyny-t, hiszen igyekszünk egy rövid sorozat keretében bemutatni a fesztivál összes résztvevőjét.

Kapcsolódó cikkünk: Európa legdurvább gasztronómiai fesztiváljai

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.