© 2022 Foodyny.

Mit eszik egy kamionversenyző a nagy összecsapás előtt és után? Milyen tápanyagszükséglete van a kamionosoknak, és miként tudják pótolni a verseny alatt elvesztett folyadékot? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat Suga Tamással, az OXXO Hungary Truck Racing Team szakácsával.

oxxo1

– A versenyek előtt minimális étvágyuk van a kaminosoknak, az pedig, hogy mit esznek, mielőtt starthoz állnak, az egyénenként különböző – mondja Suga Tamás. Van olyan versenyző, aki egy nagy tányér könnyű zöldséglevessel hangolódik, de olyan is akad, aki tényleg semmi mást nem eszik, csak egy nagy tábla csokit majszol el, mielőtt elfoglalja pozícióját a startnál. A csapat szakácsaként nekem az a dolgom, hogy a kedvükben járjak, ha rántottát kérnek éppen, akkor azt készítek.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team szakácsától megtudtuk, hogy a kamionversenyek alapvetően két szakaszból állnak: egy dél körüliből és egy délutániból, a kettő közötti pihenő időszakban ebédelnek a versenyzők.

oxxo2

– Az ebédjüket nagyban meghatározza, hogy milyen idegállapotban vannak, hogy sikerült az időmérő edzés, illetve a futam, hiszen ez alapvetően befolyásolja az étvágyukat. Különleges igényeik azonban ilyenkor sincsenek, sokszor egy egyszerű natúr csirkemell megteszi rizzsel, sült krumplival vagy salátával. A verseny után azonban szabályosan rávetik magukat a desszertekre, érdekes módon, abból bármennyit készítek, mindig elfogy – meséli nevetve Suga Tamás.

A versenyzők kedvence a palacsinta, a fánk, de szeretik a lepényeket és a krémes, csokoládés desszerteket is. Szerencséjük van, mert annak ellenére, hogy sportolók, nem kell olyan szigorú étrendet tartaniuk, mint a labdarúgóknak vagy a vízilabdázóknak. Nekik inkább a hidratáltságra kell figyelniük a kalóriabevitel helyett.

ESZTER

Fotó: facebook.com/pg/OxxoRacingTeam

Kapcsolódó cikkünk: Íme a sztárok titkos nasija

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.