© 2022 Foodyny.

Lessie Brown 113 éves hölgy az Egyesült Államok legidősebb embere, aki 110 éves koráig minden áldott nap evett édesburgonyát. 88 éves lánya szerint ez lehet a hosszú életének titka.

Lessie Brown, aki 1904. szeptember 22-én született Grúziában, hivatalosan az Egyesült Államok legidősebb embere. Lánya szerint a hölgy 110 éves koráig minden nap fogyasztott valamilyen formában édesburgonyát, sokszor köretként, sokszor pedig lekvárként elkészítve. Úgy tudni, csupán ezt követően változtatott táplálkozási szokásán, feltehetőleg végképp ráunt a rendkívül egészséges zöldség ízére.

edesburgonya

Szakértők szerint az egész világon mindössze 35 olyan ember él, aki betöltötte a 110. életévét, közülük 33 nő. Úgy vélik, a gének mellett a táplálkozás hatalmas szerepet játszhat a különlegesen hosszú életben.

Noha kutatások nem tudták igazolni, hogy Brown hosszú életének titka valóban a naponta elfogyasztott édesburgonya, az azonban biztos, hogy jótékony hatása van a szervezetre, így relevánsan segíthet növelni a várható élettartamot. Az édesburgonya tele van ugyanis antioxidánssal, amely elősegíti a sejtek megújulását, magas a C, a B2, a B6 és az E-vitamin tartalma, továbbá bővelkedik káliumban, rézben és mangánban is.

Kapcsolódó cikkünk: Testet-lelket átmelegítő vegán édesburgonya-krémleves

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.