© 2022 Foodyny.

A The Daily Meal gyűjtötte egy csokorba őfelsége legkedvesebb koktéljait, borait és ásványvizeit.

erzsebetkiralyno

A brit királyi családot egyfajta misztikum lengi körül. Mindenki kíváncsi az életükre, kedvenc időtöltéseikre, így aztán arra is, hogy a királynő mit eszik, iszik a mindennapokban. Az egykori udvari szakács, Darren McGrady a Reader's Digestnek nyilatkozva beavatta az olvasókat őfelsége titkaiba.

Az interjúból kiderül, hogy a királynő kedvenc koktélja a Dunbonnet ginnel, de gyakran fogyaszt pezsgőt is, bár nem ragaszkodik egy konkrét márkához, a Bollinger-t és a Lansont előnyben részesíti. Esténként szívesen elkortyol egy pohár bort, beleértve a sajátját is, és természetesen a napot egy csésze teával indítja. Nagy gondot fordít mindezek mellett az egészségének megőrzésére is, nemegyszer iszik fűszeres, frissen préselt zöldségleveket. Kifejezetten kedveli a paradicsomlevet.

erzsebetkiralyno2

Érdekes, hogy kedvenc ásványvize a Malvern, amely hegyi forrásokból származik, és évszázadok óta ezt fogyasztják a brit királyi család tagjai. Erzsébet királynő naponta több üveggel elfogyaszt ebből, még a külföldi utazásaira is tetemes mennyiséget visz magával, hogy mindig legyen miből kortyolnia.

Fotók: Wikimedia Commons

Kapcsolódó cikkünk: A királynő imád inni

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.