© 2023 Foodyny.

Erhard Heumann pincészetében igazán különleges borok születnek meg. Ahogy a borász filozófiájából is kitűnik, soha nem éri be kevesebbel, mint hogy az adott évjárat lehető legjobb borát állítsa elő. Heti borajánlónkban az ő két termékét vesszük górcső alá.

Terra Tartaro 2012

heumann terratartarot

Fotó: Szente Mónika

A Terra Tartaro tulajdonképpen a pincészet zászlóshajójának is tekinthető bordói házasítás, a legjobb minőségű Cabernet Sauvignonból, Cabernet Francból és Merlot-ból készül. Mélyvörös színe és testes ízvilága mindenkit magával ragad. Az aromájában érezhetők az édeskés fűszerek, a csokoládé, a feketeribizli. Az elegáns bort végtelennek tűnő utóízzel rendelkezik, ami párját ritkítja a piacon. A 2011-es évből hatvan palack magnum is készült a TT-ből, ami igazi unikum.

Villányi Franc 2013

heumann villanyifranc

Erhard Heumann a Cabernet Franc nagy rajongójának vallja magát, így nem csoda, hogy nagy körültekintéssel állították elő topkategóriás vörösborukat. A szakértő szerint izgalmas, érdekes ízvilággal rendelkezik, melyben felidézhetőek a föld és az eukaliptusz aromái is. Stílusát tekintve abszolút tannin-hangsúlyosnak tekinthető, így kiválóan illik marhahúsos ételekhez is. Gazdag beltartalmának köszönhetően 10-15 éves érési potenciával rendelkezik.

Kapcsolódó cikkünk: A hét borai: A felnőttek málnaszörpje és a testes elegancia

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.