© 2021 Foodyny.

Nincs annál bosszantóbb dolog, mint amikor rákészülünk a szombat esti grillezésre, beszerzünk isteni húsokat, friss zöldségeket, behűtjük a rozét vagy a cidert, begyújtjuk a grillezőt, és elered az eső. Ilyenkor nincs mit tenni, fel kell adni a sütögetésről szőtt álmainkat. Ha pedig elektromos grillünk sincs, amelyen beltérben elkészíthetnénk az ételeket, akkor gondolkodóba kell esnünk, mit tegyünk a gondosan előkészített ételekkel. Ötleteltünk.

1. Pácolt húsok

grill eso1

Amennyiben lehetőségünk nyílik arra, hogy egy nappal elhalasszuk a sütögetést, a húsokat tegyük vissza a páclébe, takarjuk le folpackkal, és tegyük vissza a hűtőbe. A fűszerolaj így kap még egy napot arra, hogy alaposan átjárja a húsunkat, a másnapi sütögetésre pedig még ízletesebb lesz. Ha azonban azonnal fel kell használnunk, más megoldáshoz kell nyúlnunk.

A grillhúsokat serpenyőben is megsüthetjük. Fontos azonban, hogy gyakran forgassuk át a húst, így nem fogjuk túlsütni a hús külső rétegét, hanem tökéletesen puha és szaftos húst kapunk.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.