© 2024 Foodyny.

A grillezés alapvető eleme a masszív hús, amit gondosan forgatva sütünk tökéletesre. Hasonlóan élvezetes lehet a sütögetés akkor is, ha isteni halakat készítünk a rácson, és jobbnál jobb salátákkal társítva fogyasztjuk el.

Nálunk elképesztően bedúsult a bazsalikom, így aztán alaposan visszavágtam, és különböző módokon használtam fel. Készítettem pesztót, egy részét leszárítottam és összeaprítottam, a maradékból pedig fűszervajat készítettem. Citrommal, kumkvattal, hogy tökéletesen passzoljon a hétvégi halsütéshez.

fuszervaj1

Hozzávalók:
- 20 deka kiváló minőségű teavaj
- egy citrom
- két apró kumkvat, ha nem sikerül beszerezni, akkor lime is tökéletes lesz
- egy kis csokor bazsalikom
- két nagyobb gerezd fokhagyma
- só

Alaposan mossuk meg a citrusokat, majd reszeljük le fél citrom és két kumkvat héját. Dobjuk bele az aprítóba a bazsalikomlevelet és a fokhagymát, és néhány másodperc alatt aprítsuk fel. Adjuk hozzá a teavajat, egy nagy csipet sót, a reszelt citrust, és további egy percig nyomjuk az aprítót, hogy tökéletesen homogén állagú masszát kapjunk.

fuszervaj2

A masszát borítsuk alufóliára, képezzünk belőle hengert, tekerjük fel a folpackal és igazgassuk el. Kössük el a végét, és tegyük be a hűtőbe megdermedni. Felhasználás előtt frissen szeleteljük és helyezzük rá a sütni való halakra.

Készíthetünk belőle jóval nagyobb mennyiséget is, ebben az esetben a folpackkos hengereinket bátran tegyük be a mélyhűtőbe, hogy akár télen is felhasználhassuk a karácsonyi, ünnepi menühöz.

Kapcsolódó cikkünk: Mindenmentes cseresznyés galette

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.