Vulkán burgonya. Így hívják azt az ételt, amelynek az elkészítéséről készült videót több mint egymillióan látták a legnagyobb videómegosztó oldalon. A néhány egyszerű hozzávalóból elkészített étel valósággal letarolta a Youtube-ot, mi pedig elhatároztuk, leteszteljük, hogy méltán vált-e világhírűvé és tényleg az lesz-e a végeredmény, amit azt a főzős videón látunk.
Az előkészítés rendkívül egyszerű volt. Beszereztünk jókora darab burgonyákat, beizzítottuk a minigrillt és feltűrtük az ingujjunkat. A videón látottak alapján bemetszéseket vágtunk a krumplikra, és alaposan becsavartuk alufóliába. Húsz percig grilleztük, ennyi idő tényleg kellett neki ahhoz, hogy tökéletesen megpuhuljon.
Közben összekevertük a tölteléket: cheddar sajt, tejföl és újhagyma is bőven. Az időközben kihűlt burgonyáknak levágtuk a végeit, hogy megálljanak függőlegesen is, és kikapartuk a belsejüket. Az egyik burgonya beszakadt, de ezt a kezdeti ügyetlenségünkre fogjuk, a többit tökéletesen sikerült, úgymond kibeleznünk. Megtöltöttük a masszánkkal, és becsavartuk baconbe. Rögzítettük néhány fogvájóval, majd visszatettük a grillre.
A videó szerint 30+15 percig kellett volna grilleznünk, nekünk azonban hamarabb, nagyjából 20+10 perc alatt elkészült az étel, amit egyáltalán nem bántunk, addigra ugyanis elképesztően megéheztünk.
"Oh, yes!" - mondja a Tasty. Hát, a hatás nem a legtökéletesebb, de nem is rossz. Kipróbáljátok?
Kapcsolódó cikkünk: A Tasty-ről főztünk, az eredmény minket is meglepett