© 2022 Foodyny.

4. Kitartó dagasztás

kenyer dagasztas

Vessük be a karizmunkat, és ne adjuk fel félúton! Akkor tökéletes a dagasztás, ha a kenyértészta elválik a táltól. Ha ezt az állapotot elértük, akkor ellenőrizzük az ujjunkkal is: a tésztának ruganyosnak kell lennie: ha megnyomjuk, vissza kell ugornia. Takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük nagyjából egy óráig.

5. Roppanós héj

kenyer hej

A kenyeret magas hőfokon kezdjük el sütni, majd vegyük közepes hőfokra. A már majdnem tökéletesen megsült kenyeret kenjük meg vízzel, így a héja elképesztően roppanós és ízletes lesz.

Kapcsolódó cikkünk: Okosháziasszony: A kovászos uborka készítés aranyszabályai

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.