© 2023 Foodyny.

Mindannyian tudjuk, hogy a sör, a bor és a cukros üdítők nem olyan egészségesek, mint a víz. Mégis sokan nem tudnak, vagy nem akarnak ellenállni a folyadékok csábításának. Jól szimbolizálja mindezt, hogy egyes statisztikai adatok szerint egy átlagos amerikai évente 143 liter cukrozott szénsavas üdítőt fogyaszt el. De mi történne, ha kizárólag vizet innánk?

1. Élénkülne az anyagcsere

viz2

Tudományos tény, hogy ha a napot egy pohár vízzel indítjuk, az anyagcserénk a következő egy órában 30 százalékkal növekszik. Mindezt fokozni tudjuk akkor, ha zsírégető fűszereket vagy egy kevés citromot adunk az ásványvízhez.

2.Megnőne a várható élettartam

viz3

Kutatások bizonyították, hogy napi egy pohár víz megnöveli a várható élettartamot. A Lund Egyetem tudósai szerint ugyanis a tiszta víz csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a veseelégtelenség és a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

3. A vesék hatékonyabban működnek

viz4

Nem véletlenül alakulnak ki a vesekövek. A hidratáltság ugyanis a szervek alapvető igénye. Egyes kutatások azt mutatják, hogy egy korábban vesekővel kezelt ember esetében a nagyobb volumenű folyadékbevitel csökkenti az újbóli vesekő kialakulásának kockázatát.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.