© 2022 Foodyny.

A fagylaltot mindenki szereti, ráadásul végtelennek tűnő ízkombinációjával találkozhatunk. Egy-egy átlagos gombóc fagylalt itthon 250-300 forintba kerül, vannak azonban a világon olyan különleges desszertek, amelyek ennél jóval többe kerülnek, és vannak olyan emberek, akik szemrebbenés nélkül ki is fizetik az árukat.

vilaglegdragabbfagyija

A Trendrr.net gyűjtötte össze a világ legdrágább fagylaltjait. A lista első hét helyezettje között nem található olyan, amely ezer dollárnál kevesebbe kerülne. Sőt, a top három, vagyis a Frozen Chocolate Haute és az Absurdity Sundae 25 illetve 60 ezer dollárba kerül. Semmi ez azonban az aranyérmes fagylalthoz képes: a louisianai Arnaud étterem epres csodája 1,4 millió dollárba kerül.

S hogy mit tud ennyiért a fagylalt? Első ránézésre nem sokat, ugyanis epret, tejszínt, bort, fűszereket, mentát és vaníliafagylaltot tartalmaz.

vilaglegdragabbfagyija2

Kicsit részletesebben: a Louisianában termesztett prémium földiepret használják fel ceyloni fahéjjal és Tahitiről származó vaníliával, hogy aztán az ízvilágot a legdrágább pezsgővel, frissen facsart citromlével és ehető, 24 karátos aranypehellyel tegyék teljessé. Még közelebbről nézve pedig láthatóvá válik, hogy a fagylaltkehely mellett ott tündököl egy gyémántgyűrű is. Így azért már érthetőbb a horribilis ár.

Fotók: bravotv.com

Kapcsolódó cikkünk: 411 millió forintba kerül a világ legdrágább édessége

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.