© 2023 Foodyny.

A tojásos nokedli klasszikus retro étel, amiért az egész ország egy emberként rajong. Ki friss salátával, ki testes pörkölttel szereti, a lényeg, hogy ezzel a fogással soha, sehol, senki nem tudott még mellényúlni. Tudják ezt a Robinson étteremben is, nem véletlen, hogy a főváros egyik ikonikus éttermében hosszú ideje étlapon tartják.

László Árpád tulajdonos a Foodyny-nek elmondta: gondosan ügyelnek arra, hogy a mindenkori étlapjukon szerepeljenek a szívükhöz közeli, magyaros fogások, ezért mindig van rajta valamilyen pörkölt vagy paprikás.

laszloarpad

– Úgy véljük, hogy ezek az ételek nem érdemlik meg, hogy mostohán kezeljék őket, legyen szó bármilyen színvonalú étteremről. Ezeket az ételeket nem kell túlgondolni. Minőségi alapanyagokból, odafigyeléssel, és ami a legfontosabb, ízesesen kell őket elkészíteni – magyarázza, majd hozzáteszi, volt már az étlapon csirkepaprikás speclivel, marhapofapörkölt tarhonyával, vörösboros vaddisznópörkölt dödöllével, de a legnagyobb sikere az étlapon először négy évvel ezelőtt szereplő borjúpaprikásnak volt tojásos nokedlivel. A vendégek és az étterem vezetése gyakorlatilag "visszatapsolta" az aktuális étlapra.

Arra a kérdésünkre, hogy szerintük milyen a jó tojásos nokedli, László Árpád úgy válaszol, ahány ház, illetve étterem, annyi szokás, hiszen mindenkinek a nagymamája kicsit máshogy készíti. Úgy vélik azonban, hogy a nokedli milyensége az állagon és a galuskák méretén múlik.

robinson tojasosnokedli

– Szerintünk a jó nokedli kellően puha, sosem kemény a túl sok liszttől, de semmiképp sem lágy. Nagyon fontos, hogy amikor a forró serpenyőben összeforgatjuk a nokedlit a tojással, jó időben húzzuk le a tűzről, illetve tálaljuk. Az időzítésen múlik tehát minden. A jó tojásos nokedlin a tojás nem folyik, de nincs is kiszáradva – hangsúlyozza a tulajdonos, aki szerint, bár egyszerű étel, jól elkészíteni nem is olyan könnyű.

A Robinson étteremben azt tapasztalják, hogy a külföldi vendégek jó pár éve már nem csak "goulash" felkiáltással érkeznek, hanem nyitottabbá váltak egyéb, nekik talán nem megszokott fogásokra is, legyen az hortobágyi húsos palacsinta, túrógombóc édes tejföllel, vagy akár borjúpaprikás tojásos nokedlivel. Nem véletlen, hogy ez utóbbi az étterem egyik legkedveltebb, legjobban fogyó főétele.

Kapcsolódó cikkünk: "Élményt kínálunk a fogások mellé"

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.