© 2023 Foodyny.

A paradicsom kilója 400 forint körül mozog a piacon, így elérkezett az ideje, hogy feltöltsük vele a kamránkat.

Korábban már bemutattuk, miként lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban paradicsomlevet befőzni, hasonlóképpen azonban spagettiszószt is eltehetünk. A házi készítésű olaszos szósz hatalmas előnye, hogy tudjuk, mi kerül bele, és sem ízfokozót sem tartósítószert nem tartalmaz, így aztán bátran fogyaszthatjuk egész évben, amikor csak megkívánjuk.

spagettiszosz1

Négy közepes vöröshagymát aprítsunk fel, és pirítsuk üvegesre kevés olajon. Vágjunk össze öt kiló paradicsomot, dobjuk rá a hagymára, hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. Fokhagymanyomón adjunk hozzá három-négy gerezdet és egy maréknyi friss, zúzott bazsalikomot, pár csepp citromlevet, sót, borsot ízlés szerint. Amikor a paradicsom megfőtt, botmixerrel pürésítsük és alacsonyabb lángon addig rotyogtassuk, míg tökéletes állagot nem érünk el vele.

spagettiszosz2

Előre sterilizált üvegekbe szedjük a spagettiszószt, mindegyik üveg tetejére öntsünk egy ujjnyi olajat, hogy légmentesítsük a szószt, majd szorosan tekerjük rá a fedőt, és hideg dunsztban hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor leöntjük róla az olajat, újramelegítjük, és máris önthetjük az al dentére főzött tésztánk tetejére.

Fotó: Nourishing Meals

Kapcsolódó cikkünk: Így tegyen el paradicsomlevet!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.