© 2022 Foodyny.

Koktélt nem csak mixerek készíthetnek, mi magunk is bátran kísérletezhetünk ezzel otthonunkban. Mert nincs is jobb annál, mint a kánikulában, egy hosszú munkanap végén lerogyni a teraszra, egy jó könyvvel a kezünkben, és elkortyolni egy frissítő jeges italt.

koktel2

A szezon legjobb koktélja címre, a Cranberry Cooler is várományos lehet, az italt készíthetjük alkoholos és alkoholmentes változatban is, így a gyerekek is velünk együtt szürcsölhetnek.

Az alkoholmentes változathoz 4 rész áfonyalére, 2 rész szőlőlére, egy rész citromlére, egy rész buborékos ásványvízre és egy nagy adag jégkockára van szükség. Egy nagyméretű pohárba halmozzunk jeget, töltsük rá a százszázalékos gyümölcsleveket, majd öntsük fel az ásványvízzel. Keverjük össze egy hosszú szárú kanállal, díszítsük citromszelettel.

koktel1

Amennyiben úgy döntünk, emeljük a szintet, és némi alkohollal is megspékeljük, jó minőségű vodkát öntsünk hozzá ízlésünk szerinti erősségben. A mértékletességet azonban ne feledjük, ebben a nagy melegben az alkohol hatását jobban megérezzük, ráadásul dehidratálja a szervezetünket, ezért gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű, nem alkoholos folyadék utánpótlásról is annak érdekében, hogy másnap is vidáman keljünk fel.

Kapcsolódó cikkünk: Minden alkalomra van egy koktél - Interjú Koroknai Klárival

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.