© 2023 Foodyny.

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatoni büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A helyszíni ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a helyiség gyakorlatilag alkalmatlan a vendéglátó ipari tevékenység ellátására. A döbbenetes állapotokat videón és fényképeken is rögzítették.

horrorbufe1

Elképesztő körülményeket találtak a szakemberek a múlt héten tartott helyszíni ellenőrzés során egy, a Balaton partján üzemelő vendéglátóhelyen. A Nébih munkatársai megállapították, hogy az egységben több hűtőszekrény is használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította a belsejüket, a rozsdás polcokon pedig helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. Egészen döbbenetes módon a büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények mocskosak, több esetben rozsdásak voltak.

horrorbufe2

A vendégek egészségét is veszélyeztethette az üzem, ugyanis a Nébih szakértői a büfében fellelt termékek között olyanokat is találtak, amelyek szavatossági ideje három-négy évvel ezelőtt lejárt.

horrorbufe3

horrorbufe4

"Az eljáró hatóság a helyszíni ellenőrzés során megállapította, hogy a büfé vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette". Úgy tudni, a horrorbüfé vezetői milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak.

(Az érintett egység adatai elérhetőek a http://portal.nebih.gov.hu/jogsertesek listán)

Fotók: Nébih

Kapcsolódó cikkünk: Almabor, vagy mégsem? Cidereket tesztelt a Nébih

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.