Ahogy a konyhában minden sörnyitó, úgy a legtöbb konyhai kiegészítő is alkalmas arra, hogy vajas kekszünket dekoráljuk vele. A villával, a derelyevágóval, csipketerítővel különleges mintát készíthetünk a tésztára, a citromfacsaróval pedig kagylóhatást érhetünk el.

Készítsük el a szokásos vajas kekszünket, a tésztákból pedig formázzunk kis golyókat. A labdácskákat lapítsuk ki, és nyomjuk kissé rá a citromfacsaróra, hogy felvegye a csíkosságát. Ha ügyesen formáztuk és díszítettük, valóban kagylóra fog hasonlítani a végeredmény.

Kapcsolódó cikkünk: Május 29. – Ma van a vajas keksz világnapja

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha