© 2022 Foodyny.

Ha azt hitte, hogy hallott már mindent, ami a fogyást illeti, hatalmasat téved. A ketogén vagy a nyers hús diéta után is van új a nap alatt. A legújabb őrület a ragadozó étrend, amely a vörös húsok fogyasztásán alapul.

voroshus1

A húsimádók szeme valószínűleg felcsillan a ragadozó diéta hallatán, hiszen “legálisan” ehetnek húst hússal, legalábbis vörös húst vörös hússal. Az azonban talán elbizonytalaníthat mindenkit, hogy kizárólag ezt fogyaszthatják a legújabb fogyókúrás trend követői, ugyanis a tejtermék, a tojás, de még a zöldségek is tiltólistán vannak. Amit szabad: vörös húst enni és vizet inni.

A diéta nagyon rövid idő alatt körbejárta a világot: a Facebookon már több mint 15 ezer tagot számlál a követőknek létrehozott csoport, az Instagramon pedig a #meatheals hashtaggel több mint 20 ezer bejegyzést tettek közzé.

Beszédes, hogy a táplálkozási formát nem egy dietetikus, hanem egy volt ortopéd sebész, bizonyos Shawn Baker találta ki. Annak ellenére, hogy a doki orvosi engedélyét tavaly visszavonták, mintegy 40 ezren követik az Instagramon, jövőre pedig piacra dobja első könyvét is. Baker alapelve, hogy a hús minden olyan tápanyagot biztosít, amire a szervezetnek szüksége van. Éppen ezért szerinte nincs is szükség arra, hogy mást is fogyasszunk ezen kívül.

voroshus2

A Foodyny által megkérdezett dietetikus szerint, mint minden olyan étrend, amely egysíkú táplálkozást ír elő, így a ragadozó diéta is, káros az egészségre, és hosszú távon komoly emésztési problémákat okozhat. A szakértő megjegyzi, természetesen néhány napos ragadozó diéta alatt komoly bajunk nem lesz, de huzamosabb ideig csak vörös húst fogyasztva székrekedéssel, hangulatingadozással, sőt, akár depresszióval is meg kell küzdenünk. Éppen ezért azt javasolja: táplálkozásunk során ügyeljünk arra, hogy gabonát, olajos magvakat, zöldségeket, gyümölcsöket, tejterméket, tojást és húsokat is rendszeresen fogyasszunk, és természetesen iktassuk be étrendünkbe a vörös húsokat is. Túlzásba azonban egyiket sem szabad vinni, mert ezúttal is a mérték az érték.

Kapcsolódó cikkünk: Súlyos tévedések – 2018 legőrültebb diétái

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.