© 2022 Foodyny.

A borravaló örök téma. Van, aki szerint jár, van, aki szerint nem. Egyvalamit azonban szögezzünk le: az éttermek, büfék pincérei, konyhai munkatársai a nap végén szétosztják egymás között az aznap összegyűjtött borravalókat, ezzel növelve órabérüket. A borravaló nem a pincér jutalma, hanem az étkezési kultúránk része.

Vannak olyanok, akik egészen máshogy gondolkodnak. Nincs ezzel semmi gond, ha ezt a normális keretek között fejtik ki, tisztelettel, érveket felsorakoztatva adnak hangot véleményüknek. Bizonyos esetekben azonban a vendégek egészen furcsa módszerekhez folyamodnak. Hogy miért? Talán, hogy a felszolgálót neveljék, talán azért, hogy többnek mutassák magukat, mint amik, vagy mert ennyire nem tudnak viselkedni. Ilyen eset történt meg az Egyesült Államokban, amit a Twitteren osztottak meg dühös felhasználók százai.

Egy fiatal házaspár elment vacsorázni. A férj látványosan kihelyezett az asztalra öt darab egydollárost, a felszolgáló hölgynek azonban nem mondott semmit. Ha hibázott, vagy valamit elfelejtett a pincér, szintén látványosan eltett belőle egyet. A vacsora végén, amennyi maradt az asztalon, annyit adott oda borravaló gyanánt.

A Twitteren önálló életre kelt a történet. Csakhamar 500 válasz, 400 megosztás és 1600 kedvelés érkezett. Az egyik felhasználó ezt írta: "Mint egykori pincér kérlek, ne tedd ezt. Soha." Másikuk így fogalmazott: "Éveken keresztül dolgoztam felszolgálóként. Őszintén szólva hidegen hagyna a leereszkedő öt dollárja. Semmit nem jelentene számomra, hiszen 10-20 dolláros borravalót kapnék azoktól, akik valóban megengedhetik maguknak, hogy elmenjenek egy étterembe vacsorázni." Van, aki szerint a férfi egész egyszerűen kicsinyes és faragatlan. Ön mit gondol?

Kapcsolódó cikkünk: Újabb öt dolog, amit egyetlen vendéglátós sem mondd el

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.