© 2023 Foodyny.

Bármelyik amerikai internetes bulvármagazint olvassuk, egy dolgot biztosan találunk benne: take-away kávéval flangáló celebeket. Merthogy szinte az egész kontinensen dívik a sétálás közbeni kávézás. A pohárba pedig a lehető leghosszabb kávé kerül.

hosszukave nyito

Az amerikaiak kezdetben a brit szokásoknak megfelelően inkább teáztak, mintsem kávéztak. A fordulópont a híres bostoni teadélután volt, amikor a teára kivetett adók megemelése ellen tiltakozva több tonna teát öntöttek a bostoni kikötő vizébe. A teát felváltotta a kávé, azonban, hogy a tradícióktól teljesen ne szakadjanak el, hígabb változatokat kezdtek fogyasztani. Ezek koffeintartalma nem volt kiugróan magas, így valóban tea helyett ihatták.

Napjainkban is többnyire egészen hosszú kávét fogyasztanak, ezt azonban már nem áztatással készítik, hanem filteres kávéfőzővel. Ráadásul, ha megfelelő eszközt választanak, még a ristretto kávé aromáját is elérhetik. A Foodyny webshopjában is megtalálható Bosch TKA6A643 ComfortLine Filteres kávéfőző gépen található egy úgynevezett Aroma+ gomb, amellyel ízlésünkre szabhatjuk a kávéaroma erősségének fokát.

bosch koffiezetapparaat comfortline tka6a643 met glazen kan zwart edelstaal zwart

Sokaknál a filteres kávéfőző ellen szól az az érv, hogy elfelejtik kikapcsolni, miként az is, hogy a kannát eltávolítva továbbra is csöpög az eszközből a kávé, ezáltal hamarosan az egész konyhapult kávés lesz. A Bosh eszközével azonban nem kell ettől tartani. Az AutoOff funkció automatikusan kikapcsolja a készüléket húsz, negyven vagy hatvan perc elteltével – attól függően, hogy mit állítunk be. A Drip stop, vagyis csepegésgátló funkcióval pedig nincs többé melegítőlapra égett kávéfolt.

Kapcsolódó cikkünk: Szifonos kávéfőzővel a reggeli rutin sem unalmas

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.