© 2022 Foodyny.

Mogyoróvaj, banán és sült szalonna – ez kell az Elvis szendvicshez, amely Elvis Presley-ről kapta a nevét, akinek állítólag ez volt az egyik kedvenc étele.

elvisszendvics

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a Király valóban ezzel a három összetevővel készítette-e a mi ízlésünknek meglehetősen furcsa szendvicsét, ám édesanyja, Gladys könyvéből egyértelműen kiderül, mi volt a tökéletes társítás Elvis számára. "Szendvicset evett szendviccsel a kedvencéből – mogyoróvajjal, szeletelt banánnal és ropogós szalonnával". Egy másik részletben úgy fogalmaz: hajnalig beszélgettek lázasan, miközben lenyomták a torkukon a szendvicseket.

Úgy tudni, az eredeti Elvis szendvicsnek volt egy-két különlegessége. Például, hogy grillezett Hawaii kenyérből készült, a banánt karamellizálták, az elkészült szendvicseket pedig kissé összesütötték egy serpenyőben.

Azóta persze számos változatban elkészítették már. Az ismert szakács, Nigella Lawson például fehér kenyérrel készítette, és vajat is kent a mogyoróvaj alá, a Sara's Secrets című műsorban pedig a szendvicseket mézzel locsolták le, de bemutatták már Elvis kedvencét klubszendvics változatban is.

Fotó: iStock

Kapcsolódó cikkünk:  Etno konyha: Korea legdurvább ételei

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.