© 2022 Foodyny.

Több mint száz versenydarabot zsűriztek csütörtökön a 22. Csabai Kolbászfesztivál – melyet október 19-22. között, péntektől hétfőig tartanak a békéscsabai sportcsarnokban és környékén – bevezető attrakcióján, a nemzetközi szárazkolbászversenyen és a Krajcsó-emlékverseny vastagkolbász-megmérettetésén a megyeszékhelyi Rendezvénypajtában.

kolbaszfesztival bekescsaba1

Az anonim szakmai és médiazsűri döntése alapján a Csabai Kolbászfesztivál kolbászkirálya, vagyis a csütörtöki nemzetközi szárazkolbászverseny első helyezettje dr. Vincze Gábor békéscsabai pszichiáter főorvos lett. Így dr. Vincze Gábort illeti meg a legjobb csabai készítőnek járó elismerés is. A második helyen Hrabovszky Zoltán (Békéscsaba), a harmadikon Kovács Árpád (Mezőberény) végzett.

A Krajcsó Pál Emlékverseny vastagkolbász-megmérettetésén az első a békéscsabai Alberti Pál csapata lett. Az ezüstérmet a szintén csabai Benke-féle Kolbászművek együttese nyerte meg Benke László vezetésével. A bronzérmet az Orosházi Kolbászklub Restály György irányította gárdája kapta.

Dr. Vincze Gábor elmondta, igazi csapatmunkában készült a nyertes kolbász. Kellett hozzá Kocziha Mihály szakmai irányítása, valamint a főorvos két fiának, az ortopéd sebész Gábornak és a mezőgazdász Dávidnak a gyúrása, töltésben segédkezése. Magát a húsösszetételt, a fűszerezést dr. Vincze Gábor vállalta magára. Tavaly harmadik helyen végzett kulárés vastagkolbászával, nagyon boldog, hogy most a zsűri a legjobbnak találta ezt a terméket.

A Krajcsó-emlékverseny díjait csütörtökön átadták, a szárazkolbászverseny legjobbjai az elismeréseket a kolbászfesztivál október 19-ei, pénteki nyitónapján vehetik át.

Forrás (kép és szöveg): https://www.csabaikolbaszfesztival.hu/

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.