© 2022 Foodyny.

Augusztus elején jelentek meg az IKEA magyarországi üzleteiben azok a vega hot dogok, amelyek korábban csak a malmöi székhelyen voltak elérhetők. A lakberendezési üzletlánc tájékoztatása szerint a fogadtatás felülmúlta a várakozásokat.

ikeahotdog1

A korábban csak Malmöben vásárolható vega hot dogot augusztusban vezette be az IKEA a teljes európai piacra, hamarosan pedig az Egyesült Államokban is megkóstolhatják a vásárlók. A cég arról tájékoztatta a Foodynyt hogy az új, vega hot dog rendkívül népszerű a vásárlói körében, világszerte már több mint egymillió adag fogyott belőle.

– Magyarországon az augusztus eleji bevezetés óta eltelt két hónapban a három áruházunkban több mint 40 ezer darabot adtunk el – válaszolta az IKEA lapunk kérdésére, hozzátéve: az adatok alapján az összes hot dog értékesítésének közel tíz százalékát teszik ki a vega hot dog eladások, kiemelve a Budapest, Örs vezér téri áruházat, amelynek eladása világviszonylatban is kiemelkedő.

ikeahotdog2

Úgy tudni, a globális bevezetést hosszú fejlesztés, majd több hónapos tesztidőszak előzte meg, a vállalat ez idő alatt is folyamatosan gyűjtötte a visszajelzéseket, ezek alapján pedig tökéletesítette a receptet.

– A folyamat végén elmondható, hogy egy egyedi és finom ételt készítettünk el - mutatnak rá.

Az alapanyagok nagy része, így például a hot dog kifli, a vegetáriánus virsli összetevői, a mustár, a pirított hagyma is Svédországból érkezik, így nem áll módjukban hazai beszállítók terményeit felhasználni ebben az esetben.

ikeahotdog3

Az IKEA a fenntarthatóbb, egészségesebb életre való törekvés mentén alkotta meg a vega hot dogot, és erre az életmódra szeretné inspirálni vásárlóit is. A vállalat minden fejlesztésében szerepet játszik, hogy az fenntarthatóan előállítható legyen, ez alól az új hot dog sem kivétel.

– Amellett, hogy finom, a klasszikus hetedénél kisebb ökológiai lábnyomot hagy, azaz sokkal kevésbé terheli meg a környezetet – húzzák alá, hozzátéve: a pozitív vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően hosszú távra terveznek a vega hot doggal.

Kapcsolódó cikkünk: Svéd (IKEÁS) húlygolyó, amikor otthon készül

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.