© 2023 Foodyny.

Az egyik külvárosi piacon szereztük be az alapanyagokat a heti receptjeinkhez. Csupa olyan szezonális alapanyagot vásároltunk, amelyből egészséges, tápláló főételeket készíthetünk. Mindössze kétezer forintot költöttünk, mégis tele lett a kosarunk finomabbnál finomabb élelmiszerekkel. Máris mutatjuk, mi mindent kaptunk két darab ezresért.

Elsőként a henteshez mentünk, ahol már távolról láttuk, hogy valamit nagyon leakciózhatott, ugyanis kígyózó sorok álltak. A csirkecombot 520 forintért árulta, így mi is vettünk egy kilót. Ezután kedvenc zöldségeseink felé vettük az irányt. Máriától megvettük a szokásos sütőtökünket 120 forintért, kértünk még két darab óriási sárgarépát szintén kétszázért, egy hatalmas karalábét kétszázért és egy kisebb fej lila káposztát 380 forintért.

A mellette lévő standnál beszereztünk egy igazán méretes céklát 120 forintért, egy gyönyörűen fényes, közepes méretű padlizsánt 290-ért, egy édesburgonyát egy százasért és egy paradicsomot 70 forintért. Kereken 2000 forintot költöttünk tehát, hogy aztán zöldségágyon sült csirkecombokat, padlizsánkrémmel töltött karalábét és sárgarépás céklafasírtot készítsünk belőle. Igazi őszi vitaminbombák, amelyeket egy szezon alatt legalább egyszer mindenképpen érdemes elkészíteni.

Hamarosan hozzuk a recepteket is!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.